vrijdag 20 juli 2007

Over en uit

De Archeologische Kroniek van de Provincie Utrecht 2004-2005 is uit! Hoera. De Kroniek bevat grote en kleine ontdekkingen die in de periode 2004-2005 zijn gedaan binnen onze provinciegrens. Het boek staat vol onderzoeksresultaten, vondstmeldingen, waarnemingen, booronderzoeken, proefsleuven en opgravingen in de provincie Utrecht. Van ons staat er natuurlijk ook weer een overzicht van alle archeologische onderzoeken in, met o.a. artikelen over de opgravingen bij Achter de Kamp, Kleine Haag, Oliesteeg, Smallepad, Stoutenburg, Valkestraat en Wieken Vinkenhoef.

Helaas is deze elfde kroniek ook meteen de laatste Kroniek in boekvorm. De Provincie Utrecht vraagt zich af of de informatie van de afgelopen dertig jaar, en dat van onderzoeken in de toekomst, niet beter via internet ontsloten en voor ieder toegankelijk gemaakt kan worden en bekijkt of zij de kroniek in het vervolg digitaal beschikbaar gaat stellen. Wij denken en-en! Het is toch wel heel fijn af en toe een boekie erbij te kunnen pakken om wat op te zoeken.

De 336 pagina's tellende Archeologische Kroniek is een uitgave van de provincie Utrecht, de Stichting Publicatie Oud-Utrecht (SPOU) en het Erfgoedhuis Utrecht. De Kroniek kost 7,50 euro is o.a. te koop bij het Archeologisch Centrum.