maandag 12 september 2016

Open Monumentendag 2016 groot succes!

Afgelopen zaterdag 10 september was het Open Monumentendag. Normaal gesproken is ons pand aan de Langegracht 11 dan geopend. Nu besloten we het echter iets grootser aan te pakken. Speciaal voor Open Monumentendag was de opgraving aan de Stovestraat die dag voor het publiek geopend. En het publiek wist ons goed te vinden. De schatting is, dat bijna 500 bezoekers op het terrein kwamen kijken naar de sporen en vondsten van onder meer de historische herberg De Vergulde Valk. De verhalen van onze archeologen, waaronder enkele enthousiaste vrijwilligers, maar ook het goede weer, zorgden ervoor dat mensen lang bleven luisteren, vragen stellen en discussiëren, over hoe het er vroeger uitgezien moet hebben daar aan de Stovestraat.

In een tent was een kleine expositie met vondsten van de opgraving ingericht, werden replica’s en boeken verkocht en was er voor alle kinderen op de opgraving een kleinigheidje. Ook de Stichting Archeologie Amersfoort (STAA) hielp mee met de opendag en verkocht onder meer het spannende kinderboek De Ivoren Dolk en een heerlijke fles dessertwijn. Deze wijn – gebotteld in een replica van de originele VOC-fles en naar origineel recept – is tijdelijk voor een mooi prijsje te bemachtigen via het CAR of de STAA. De mooie nazomerdagen zijn er natuurlijk een geschikt moment voor.

Heeft u Open Monumentendag gemist? Kom gerust op woensdagmiddagen tussen 14:00 en 16:30 naar onze expositieruimte aan de Langegracht 11, dan kunt u in ieder geval nog een paar mooie vondsten zien.