donderdag 27 september 2018

Nationale Archeologiedagen: Stadswandelingen


Het CAR organiseert in het kader van de Nationale Archeologiedagen op zaterdag 13 oktober twee stadswandelingen. Beide wandelingen starten om 13:00 uur. 


Stadswandeling 1
Amersfoort onder ons; een archeologische stadswandeling

Deze wandeling - onder begeleiding van stadsarcheologe Francien Snieder - blijft binnen de eerste stadsmuur van rond 1300. Op veel plekken, zoals de Hof, Appelmarkt en het Havik, is archeologisch onderzoek gedaan en aan de hand daarvan krijgt u een beeld van de vroegste ontwikkeling van Amersfoort als stad. De wandeling duurt ruim een uur.

NB: deze wandeling volgt een andere route en heeft een ander thema dan de stadswandeling die tijdens de Nationale Archeologiedagen van 2017 werd aangeboden. Deze wandeling wordt ook dit jaar weer georganiseerd (zie hieronder). 


Stadswandeling 2

Verborgen landschap

Deze ongeveer 1,5 uur durende wandeling – onder begeleiding van stadsarcheoloog Maarten van Dijk – laat u zien dat er in de binnenstad nog verrassend veel zichtbaar is van het oude landschap. Daarnaast laat hij locaties zien waar de archeologen de resultaten van opgravingen zichtbaar hebben gemaakt. 

NB: deze wandeling volgt dezelfde route als de wandeling die vorig jaar tijdens de Nationale Archeologiedagen werd aangeboden.


Aanmelding
In verband met een beperkt aantal plaatsen, is het van belang dat u tijdig reserveert, want: vol is vol. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar archeologie@amersfoort.nl met als onderwerp:

Stadswandeling 1 – Amersfoort onder ons of

stadswandeling 2: Verborgen landschap.

In de mail vermeldt u uw naam en het aantal personen. U ontvangt een reserveringsbevestiging per e-mail met de details, waaronder het startpunt van de wandeling. We verzoeken u deze bevestiging bij aankomst te tonen. Zonder bevestiging bent u niet verzekerd van deelname. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 oktober.