donderdag 6 oktober 2016

Nationale Archeologiedagen: het volledige programma

Het Centrum voor Archeologie van de Gemeente Amersfoort en de AWN (Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie) afdeling Vallei en Eemland organiseren in het kader van de Nationale Archeologiedagen diverse activiteiten in en om Amersfoort:

Woensdag 12 oktober: Archeologisch spreekuur. Iedere woensdagmiddag kunt u tussen 14 en 16:30 uur het Centrum voor Archeologie bezoeken om de collectie archeologische vondsten te bewonderen en archeologen aan het werk te zien. Deze middag zit een team aan specialisten voor u klaar om archeologische vondsten die u zelf gedaan heeft te determineren. Heeft u al jaren een vondst thuis liggen en wilt u weten wat het is? Kom dan deze woensdagmiddag bij ons langs! Voor vinders van alle leeftijden!

Vrijdag 14 oktober: Flitslezingen over Amersfoort en omstreken. Op deze lezingenavond zullen archeologen in een reeks bondige lezingen ingaan diverse regionale archeologische onderwerpen. Tijd: 19.30-22.00 uur. Aanmelding: beperkt aantal plekken beschikbaar. Voorinschrijving vanwege het beperkte aantal plaatsen verplicht, aanmelden via: awn.afd14@gmail.com onder vermelding van ‘lezingenavond’. Kosten: gratis.

Zaterdag 15 oktober: Grafheuvel fietstocht. Ontdek tijdens deze fietstocht georganiseerd door AWN het grafheuvellandschap van Amersfoort. De fietstocht wordt begeleid door grafheuvelexperts van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en medewerkers van de AWN. Aanvang: 10.30 uur. Verzamelen met eigen fiets op het plein voor de ingang van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Einde fietstocht op locatie De Stompert bij De Vlasakkers: ca. 13.30 uur. Er dient zelf voor een lunch gezorgd te worden. Tijd: 10.30-13.30 u Aanmelding: Beperkt aantal plekken beschikbaar. Voorinschrijving verplicht, aanmelden via: awn.afd14@gmail.com onder vermelding van grafheuvelfietstocht. Kosten: gratis

Zaterdag 15 oktober: Workshop voor kinderen. Altijd al eens echte archeologische vondsten in handen willen hebben, en zelf onderzoek willen doen als een archeoloog? Grijp dan je kans en doe mee aan deze workshop onder begeleiding van de stadsarcheologen. Gericht op kinderen uit groep 6 tot en met 8. Er zijn twee workshops gepland: om 13 en 14 uur. Duur workshop circa 50 minuten. Aanmelding: beperkt aantal plekken beschikbaar. Voorinschrijving verplicht, aanmelden via archeologie@amersfoort.nl onder vermelding van workshop. Voor meer informatie over de activiteiten kunt u terecht op http://www.archeologiedagen.nl en natuurlijk hier op Scheplog