vrijdag 6 november 2015

Open dag Staringlaan


Op zaterdag 31 oktober werd er op de opgraving aan de Staringlaan een open dag gehouden. Mede dankzij het prachtige weer kwamen er maar liefst enkele honderden mensen een kijkje nemen. Speciaal voor de open dag was er een rondleiding samengesteld door de medewerkers van het archeologisch bedrijf BAAC. In groepen werd het publiek langs de verschillende fasen van het onderzoek geleid: de boringen, de kruisraaien en de vakken. Ook werd er verteld over de profielen, de zeefmethode en wat er daarna met de vondsten gebeurd. Een vuursteenspecialist toonde het publiek de verschillende typen voorwerpen die 8000 jaar geleden van vuursteen gemaakt werden.

Daarnaast waren er voor kinderen en volwassenen workshops vuursteen bewerken, vuur maken, kleding maken en kon men proeven wat men in de Steentijd voor voedsel at. Kinderen konden in een zandbak zelf archeologische vondsten opgraven en kregen een heus diploma Junior Steentijd Archeoloog.

De opgraving gaat nog zeker tot aan de kerst verder. De resultaten bevestigen de hooggespannen verwachtingen: er zijn al enkele duizenden stuks vuursteen gevonden!