woensdag 9 december 2009

Archeologisch spreekuur in Museum Spakenburg

Vanmiddag is het zo ver: het archeologisch spreekuur vindt voor de tweede keer plaats. Tussen 14:30 en 16:00 zitten twee van onze archeologen in het Museum Spakenburg klaar om archeologisch geinteresseerden te ontvangen.Er is weer ruchtbaarheid aan gegeven, want anders komt er niemand. Op de website van de gemeente Bunschoten staat bijvoorbeeld:Sinds dit jaar heeft de gemeente een samenwerkingsovereenkomst met het Centrum oor Archeologie in Amersfoort. Deze overeenkomst is gesloten omdat in een aantal gevallen archeologisch onderzoek nodig is voordat met de uitvoering van bouwplannen en dergelijke kan worden begonnen. Ook is er een archeologisch spreekuur in het leven geroepen voor burgers.

Het is natuurlijk mogelijk dat u bij het graven in de tuin of tijdens een wandeling iets hebt gevonden waarvan u niet weet wat het precies is. Als u daar wat meer over wilt weten, kunt u terecht op het archeologisch spreekuur dat regelmatig gehouden gaat
worden. Het volgende archeologische spreekuur is op woensdag 9 december van 14.30 tot 16.00 uur in Museum Spakenburg aan de Oude Schans 47. Ook als u meer wilt weten over andere archeologische zaken kunt u op het spreekuur terecht.

[Bron: Gemeente Bunschoten]