maandag 23 juli 2007

Archeologie van de toekomst

Ik heb er al eerder over geschreven, het project Artefiction. Weet je nog: de Stichting Jonge Kunst heeft een plan voor een kunstproject ontwikkeld dat de naam Artefiction, 'Archeologie van de toekomst' draagt. Hierbij hebben acht jonge kunstenaars uit verschillende disciplines onderzoek gedaan naar wat men in de toekomst in de bodem zou kunnen terugvinden van het dagelijks leven van nu. Er zijn voorwerpen - die representatief zijn voor deze tijd - ingezameld uit het dagelijks leven van Amersfoorters anno 2007.

Op dit moment zijn de kunstenaars deze voorwerpen in 8 kunstwerken aan het verwerken. Hiermee geven zij hun visie op onze tijd. Het is mogelijk de kunstenaars aan het werk te zien met de ingezamelde voorwerpen in het Eemhavengebied. Tevens zal het hele proces ook te volgen zijn op de website.

Het resultaat is te zien tussen 8 september en 21 oktober, middels een expositie in de openbare ruimte rondom de Eemhaven, langs de Kleine en Grote koppel in Amersfoort.
Voor meer informatie, zie www.artefiction.nl

Er doen twee kunstenaars uit Amersfoort mee: Melis van de Berg en Mo Reda. Daarnaast zijn er vier kunstenaars uit de rest van Nederland en drie internationale kunstenaars bij het project betrokken: Luzie Edelhoff (Zwolle), Eleanor Grootoonk (Kampen), Linda O Keeffe (Dublin, Ierland), Martina Miholi (Zagreb, Kroatië), Marijke de Pous (Utrecht), Marieke Veling (Rotterdam) en Nikos Varitimiadis (Thessaloniki, Griekenland).