woensdag 3 augustus 2016

3 archeologische tips voor een regenachtige woensdagmiddag

Wat een zomer... weer hebben we een sombere, zonloze woensdag met mogelijk wat regen. Maar niet getreurd: we hebben drie ideeën voor je, zodat jij je vanmiddag niet thuis hoeft te vervelen. 

TIP nr 1: kom naar het Archeologisch Spreekuur
Bij het Archeologisch Centrum aan de Langegracht 11 te Amersfoort kun je komen kijken naar de vele voorwerpen die gevonden zijn in de Amersfoortse bodem. Je kunt ook kijken naar de dingen die archeologen doen als ze niet opgraven: diverse medewerkers zijn bezig met onderzoek, restaureren en  conserveren. En: er zijn voldoende archeologen aanwezig om je eigen gevonden voorwerpen te bekijken en je vragen te beantwoorden.TIP nr. 2: kom naar de nieuwe Vondst van de Maand kijken 
We hebben vanaf vandaag ook weer een nieuwe Vondst van de Maand tentoongesteld in het Archelogisch Centrum. De kogel hooft ook al de krant gehaald. 


TIP nr. 3: kom naar Flehite
In museum Flehite kan je de tentoonstelling Cold Cases Amersfoort bezoeken, over skeletonderzoek (waarschuwing: er liggen hier heel veel ECHTE SKELETTEN). Vanmiddag loopt daar de stadsarcheoloog zelf rond voor al je vragen en opmerkingen. Als je wilt, geeft ie zelfs een rondleiding.