maandag 6 februari 2012

"Avond van de Amersfoortse Archeologie"
De strenge winter weerhield de belangstellenden niet om zich te melden in het stadscafe voor de avond van de archeologie.


Het was een avond van verrassingen. Wij eerden hier onze stadsarcheoloog Francien Snieder die deze maand 25 jaar in dienst van ons Archeologische Centrum is. We kunnen Francien best een bekende Amersfoorter noemen. Wie kent haar immers niet met haar vele lezingen, boeken en artikelen in de Kroniek en andere publicaties.


Francien heeft zich op buitengewone wijze verdienstelijk gemaakt voor Amersfoort en de archeologie in het algemeen. Hiervoor heeft het College van Burgemeester en Wethouders haar de Leneart Nicasius speld met oorkonde toegekend, die door wethouder Pim van den Berg op deze avond is uitgereikt.Voor het overige kregen de bezoekers het beloofde programma voorgeschoteld. In korte voordrachten, van 10 minuten elk, presenteerde medewerkers van ons centrum een keur aan onderwerpen.


Aan de reacties van het publiek te horen viel dit concept zeer in de smaak. Een gezellige borrel sloot de avond af. Dit festijn is zeker voor herhaling vatbaar!