dinsdag 9 januari 2007

GOED bij de TIJD

2007, een nieuw jaar, nieuwe tijd, tijd voor wat nieuws. Zoals eerder gemeld stoppen we met 'Goed uit de Verf' - alhoewel we er niet helemaal mee stoppen (maar daarover later meer). Voor dit jaar hebben we een aardige opvolger op stapel staan; meer actuele zaken.

Goed bij de Tijd

Er gaat bijna geen dag voorbij dat er op het archeologisch centrum een bepaalde vondst ineens het gesprek van de dag is: een bijzondere pot die met veel moeite gerestaureerd is, een zeldzaam voorwerp dat net uit de opgraving gekomen is, een spectaculaire vergoeiing in een menselijk bot, een fraai stuk glaswerk dat gefotografeerd is, ga zo maar door. Het kan ook gebeuren dat een 'oude' vondst ineens actueel is, omdat de kranten bol staan van vergelijkbare voorwerpen of er nieuws is dat wij ermee associeren. Soms halen onze eigen bodemvondsten de kranten.

Veel van die kleine en grote ontdekkingen staan op deze Scheplog beschreven en we willen iedereen de gelegenheid bieden om de voorwerpen in questie ook in het echt te zien. Daarom leggen we speciaal voor de open woensdagmiddag de meest actuele scheplog-vondsten op een speciale plek binnen de expositie: de Scheplogvitrine onder de klok in onze expositieruimte. We beloven u:

iedere week ligt er iets nieuws ...